상세 컨텐츠

본문 제목

ایران؛ مقصد امن و ارزان گردشگری سلامت

카테고리 없음

by گردشگری سلامت 2021. 11. 30. 14:27

본문

 

گردشگران سلامت طی ۳ سال بیش از ۲ میلیارد دلار ارزآوری داشتند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، گردشگری سلامت، یکی از زیرشاخه‌های صنعت گردشگری و البته مهم‌ترین شاخه درآمدزا در این صنعت است که همچنان مسیر پرشتاب رشد در تجارت بین‌المللی صنعت گردشگری در جهان را پشت‌سر می‌گذارد. گردشگری سلامت به ۲ شاخه گردشگری پزشکی و تندرستی تقسیم می‌شود. گردشگری پزشکی، مختص به ارائه خدمات درمانی و جراحی است و گردشگری سلامت نیز با هدف بهره ‌بردن از زیرساخت‌های ورزشی یا استفاده از مزیت‌هایی در طبیعت انجام می‌شود.

گردشگری سلامت در هر ۲ شاخه خود بیش از سایر زیرشاخه‌های صنعت گردشگری همچون گردشگری فرهنگی، طبیعت‌گردی، گردشگری ماجراجویانه و... برای مقاصد گردشگری جهان درآمدزایی دارد. برهمین اساس است که کشورهای مختلف، در رقابت شدید با یکدیگر برای جذب گردشگران سلامت، گام برداشته‌اند و در مدتی کوتاه توانسته‌اند درآمدزایی سرشاری از محل گردشگران سلامت داشته باشند.

کشورهای آسیا و خاورمیانه نیز تلاش فراوانی برای توسعه زیرساخت‌های مرتبط با گردشگری سلامت دارند و رقابت زیادی بین کشورهای این منطقه برای جذب گردشگران سلامت جریان دارد. براساس آمارهای جهانی، سهم گردشگری سلامت در تجارت بین‌المللی کشورها ٢٠ درصد بیشتر از سهم سایر زیرشاخه‌های صنعت گردشگری است.

ایران نیز با برخورداری از جاذبه‌های فراوان گردشگری در مسیر گردشگری تندرستی و همچنین برخورداری از خدمات با کیفیت درمانی با نرخ ارزان تر از کشورهای منطقه، حتی اروپا و آمریکا و همسایگان خود تبدیل به مقصد مهم گردشگری سلامت در غرب آسیا و اقیانوسیه شده است.

خدمات پزشکی مؤثر و با کیفیت و تجهیزات درمانی مدرن توانسته است پزشکان مجرب ایرانی را در توسعه گردشگری سلامت کشور یاری کند و ایران را تبدیل به مقصد امن و ارزان گردشگری سلامت برای اتباع خارجی بیشتر از کشورهای همسایه و گاه از اروپا و آمریکا کند.

هند، برزیل، ترکیه، مالزی، تایلند، سنگاپور، کره‌جنوبی، تایوان، کاستاریکا و مکزیک ۱۰ مقصد اصلی گردشگران سلامت در جهان هستند که سالانه با جذب گردشگران سلامت، درآمد سرشاری از این شاخه از گردشگری کسب می‌کنند.

گردش مالی گردشگری سلامت در جهان نیز براساس آمارهای جهانی، رقمی معادل ۴۵۰ میلیارد دلار است که سالانه این رقم ۲۵ درصد نیز رشد دارد. هر گردشگر سلامت نیز براساس تخمین‌های صورت گرفته از سوی مجامع گردشگری، از حدود ۷۵۰۰ دلار تا حدود ۱۶ هزار دلار برای کشور مقصد درآمدزایی دارد.

هدفگذاری ایران برای جذب گردشگران سلامت تا افق ۱۴۰۲ ورود یک تا ۲ میلیون گردشگر سلامت به کشور بود که البته از ۲ سال قبل تاکنون با شیوع پاندمی کرونا در جهان، این هدفگذاری با شکست مواجه شد. وزارت بهداشت اعلام کرده است که در سال ۱۳۹۷ حدود ۵۵۰ هزار گردشگر سلامت به ایران وارد شدند. این رقم در ۹‌ ماه اول سال ۹۸ به ۱۲۵ هزار گردشگر ورودی سلامت به کشور رسید و از ابتدای بهمن ‌ماه سال ۱۳۹۸تا پایان خرداد ماه سال ۹۹ نیز برآورد شده که ۲۵۰ هزار گردشگر سلامت وارد کشور شده‌اند.

وزارت میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی پیش‌تر اعلام کرده بود که هر گردشگر سلامت ورودی به ایران، مبلغ ۲۴۰۰ دلار ارزآوری به کشور دارد که با احتساب تعداد گردشگران از سال ۹۷ با هدف درمان و تندرستی، باید رقمی معادل ۲ میلیارد و ۲۲۰ میلیون دلار فقط از شاخه گردشگری سلامت آن هم با کمترین میزان هزینه کرد گردشگران سلامت طی ۳ سال به ایران وارد شده باشد.