상세 컨텐츠

본문 제목

سلامت در سفر

카테고리 없음

by گردشگری سلامت 2021. 4. 12. 13:45

본문

 

فصل تعطيلات و مسافرت‌هاي نوروزي در پيش است و گاهي مسافرت به مناطق جديد، با ابتلا به بيماري‌هايي همراه است كه مي‌توان از آن جمله به اسهال اشاره كرد كه افراد تازه‌وارد به مناطق مسافرتي و گردشگري بيشتر دچار آن مي‌شوند.

بيش از 90 درصد اسهال‌هاي حاد توسط عوامل عفوني ايجاد مي‌گردد كه ظرف 3 تا 5 روز اول و معمولا 2 تا 3 هفته بعد از رسيدن مسافر به منطقه بويژه گرمسير اتفاق مي‌افتد و به صورت اسهال آبكي، دل پيچه، تهوع و استفراغ ظاهر مي‌شود و بيماري حدود 5 روز طول كشيده و عموما بدون درمان بهبود مي‌يابد اما اگر عوامل ديگري در كار باشد ممكن است اسهال خوني و يا تب واضح نيز ديده شود.

اكثر اسهال‌هاي عفوني توسط انتقال دهاني مدفوعي و از طريق تماس مستقيم يا به طور شايع‌تر از طريق خوردن غذا يا آب آلوده به ميكروب ايجاد مي‌شود.اسهال عفوني در مسافران و مصرف‌كنندگان بعضي از غذاها در پيك‌نيك، مهماني يا رستوران در نتيجه مصرف مرغ، همبرگر نپخته، مايونز و كرم‌ها، خامه، تخم‌مرغ، سالاد سيب‌زميني و برنج پخته آلوده مي‌باشد و هپاتيت A و B نيز با مصرف غذاهاي دريايي بويژه اگر خام باشند، ايجاد مي‌شوند.

در همه انواع اسهال، جايگزيني مايع و الكتروليت اهميت خاصي دارد. براي موارد خفيف، جايگزيني مايع به تنهايي كافي است. در موارد شديدتر بايد به سرعت از محلول‌هاي حاوي قند و الكتروليت خوراكي يا تزريقي استفاده كرد. تجويز داروهاي ضدترشحي و ضدحركتي دستگاه گوارش درمان كمكي مفيدي است اما از مصرف اين داروها در اسهال خوني همراه با تب بايد اجتناب كرد. استفاده صحيح از آنتي‌بيوتيك‌ها در موارد خاصي از اسهال نيز توصيه مي‌گردد.